Nu fortsätter livet

I morgon är det dags för mig att gå tillbaka till jobbet igen efter två veckors sjukskrivning.
Jag känner mig mycket piggare även om jag har en lång väg kvar. Jag måste tänka mig för hela tiden. Jag måste helt enkelt tänka positivt och göra det som är kul. Allt är inte kul och vissa saker måste man göra i alla fall. Men jag ska inte stressa upp mig över dessa. Det är en ständig kamp som jag måste ta hela tiden.
 
Jag ska gå tillbaka till jobbet och jag ska verkligen tänka mig för. Jag ska ta en sak i taget och inse att ingen tackar mig för att jag stressar. Det är bara ett jobb. Min hälsa är mycket viktigare.
Jag ska gå dit och jag ska försöka att ha kul. Jag ska försöka få de tråkigaste uppgifterna att bli lite roliga.
 
Jag föröker vara så positiv jag bara kan men i bland är det inte så lätt. Runt omkring mig finns det många männsikor som ger mig dålig energi. Jag föräker lyssna på dem och jag försöker stötta men någonstans så mår jag sämst av det själv. När ska alla inse att vi måste lyssna på varandra. Vi måste vara rädda om varandra och vi måste förstå varandra. Jag har alltid varit den som alla tror är så stark och som klarar av vad som helst. Men jag är inte den personen. Jag är också känslig och behöver att någon lyssnar på mig.
Kanske därför jag inte har massor med vänner. Men de vänner jag har är de som verkligen betyder något. De finns där och de lyssnar. Jag finns där för dem och lyssnar. Det är precis det livet handlar om. Ömsesidig respekt.
 
Så även om jag inte vill gå tillbaka till jobbet så ska jag ge det en chans. En chans att vara den positiva männsika som jag egentligen är. Jag vill kunna njuta av livet och vara glad. Inte känna som om livet rasar över mig och begraver mig i måsten och tråkiga saker.
 
Så fram med leendet. Jag lovar att man kan glädja många med att bara le. Jag vet att det inte altid finns en anledning och då måste vi även få vara ledsna och prata om detta. Men om ett skratt förlänger livet, ja då kommer jag leva för alltid. För även om livet suger i bland. Så lever jag ett roligt liv och jag skrattar mycket. Det tänker jag fortsätta med. Inget ska få ta bort glädjen för mig.
 
 

Kommentera här: