Behöver ljuset

 Då var vintern över för denna gång.
Den var kort och riktigt kall. Snö hade vi också men inte så mycket.
Barnen var glada och var ute och åkte pulka. De tyckte däremot att det var kallt men klädde sig ordentligt. Själv gillar jag  vintern och tycker att om vi har fyra årstider så ska det märkas.

Nu verkar det som att vintern var kort men intensiv i år. Super kallt i ca 2 veckor och en del snö. Sen blev det regn och plusgrader. Kvar blev bara de enormt smutsiga snöhögarna som har plogats upp längs vägarna. Det var ju så ljust och trevligt när snön låg där på marken.
Min elvaåriga dotter sa i måndags:

–        Jaha nu har våren kommit mamma!

Nu ska väl inte vinterhatarna ropa hej till våren ännu. Jag är helt säker på att vintern kommer tillbaka. Annars får vi leva i en grå värld där vi får fundera på om det är dags att klippa gräsmattan i slutet av februari. Frågan är om inte människor kommer att bli mer deppade om de ska leva i en grå värld hela tiden. Det räcker liksom att världen i övrigt ser ut som den gör för att man ska känna deppen komma.
Men man kan ju tyvärr inte göra något åt vädret. Vi bor i Sverige och där har vi fått vänja oss vid att det regnar 80% av året och det är samma temperatur på nyår och midsommar.

Även om man kan känna att det suger så tänker jag inte överge Sverige för något annat land i världen. Jag trivs i Sverige och jag får göra det bästa av situationen. Även om det tar emot många gånger. Jag är inne i en sådan period just nu.

Klockan ringer på morgonen men jag vill inte gå upp. Jag ville inte gå till jobbet för att det är tråkigt. Jag vill bara sätta mig i soffan tillsammans med mina barn och krama dem. Jag vill ha ett jobb som gör mig glad och framför allt vill jag slippa känna mig så trött hela tiden. Jag behöver sova men har inte tid. Jag behöver ljuset så snälla vintern kom tillbaka och gör tillvaron lite ljusare.

 
1 bylittlenea.blogg.se:

skriven

Vilken vacker bild! Älskar visserligen våren, men eftersom den är en bit bort hade jag gärna sett att snön fick ligga kvar lite längre. Det grådaskiga som blev kvar när den försvann är inte lika upplyftande :)

Svar: Det grådaskiga är inte alls kul. Jag älskar också våren men först lite vinter. Luften känns så fräsch på vintern 😆
Mina

Kommentera här: