Mysig kväll med kära vänner

Måste få dela med mig av en fantastisk kväll jag hade för några dagar sedan.
 
Jag och några vänner hade bestämt att vi skulle ses och äta en bit mat tillsammans. Vi skulle ses vi fem men de båda var försenade. Det gick absolut ingen nöd på mig då jag kunde sätta mig vid vattnet på Norr Mälarstrand och läsa min medhavda bok.
Utsikten var fantastisk och boken fängslande. Nästan så att de kom och störde när de äntligen dök upp.
 
 
 
Vi gick till Mälarpaviljongen på Norr Mälarstrand. Vi satte oss vid vattnet och beställde in mat. Vi åt alla skaldjur och det smakade gott. Tillsammans med ett glas Rosé.
Vi hde många långa samtal och kvällen var enormt trevlig.
 
 
 
När vinet var uppdrucket var det dags för påfyllning. Som sin vana trogen skulle vi dricka Cava. Självklart beställde vi in en hel flaska för att sedan beställa in en hel flaska till. Det kändes så lyxigt att sitta där vid vattenkanten och kolla på utsikten över Söder Mälarstrand. Vi såg luftballonger lyfta och flygplanen göra sig redo för landning. Vi såg båtar och kajaker. Vi såg männsikor som badade och solen gassade på oss. Det var så skönt. En fantastisk kväll tillsammans med goda vänner. God mat och gott vin och världens bästa utsikt.
Synd att klaga på tillvaron i det läget. Jag fick vara något annat än mamma den kvällen. Välbehövligt och avkopplande.
 
 
 
Tack kära vänner för ännu en minnesvärd kväll i världens vackraste stad. Stockholm.
 
 

Jag älskar blommor

Eftersom jag älskar att fota och har ett stort intresse i att fota blommor så har jag två sorter som jag gillar mer än andra.
 
De är så vackra. De lommor jag pratar om är rosor och pioner. Jag längtar varje år efter att de ska slå ut här hemma i rabatten och när de väl gör det är jag framme. Jag plockar aldrig in dem utan de får växa där på sin rätta plats. Visst har jag även andra blommor i trädgården men de är de allra vackraste.
 
Pionerna har blommat färdigt för i år men rosorna blommar nu och ett tag framöver.
Det är blandade färger och i år är det mycket knoppar. Åh längtar till de slår ut.
 
Delar med mig av några bilder på de som redan slagit ut. De är så vackra.
 
 

En dag på stranden

Värmeböljan ligger över Sverige och vi njuter verkligen.
Även om jag i bland har lust att klaga på att det är något varmt så är det ändå njutbart. Jag vill ha sol och värme.
 
Vi bestämde oss för att åka till en av de många havsbad vi har i närheten där vi bor. Vi gjorde pastasallad med kyckling, skar upp frukt och packade sandleksakerna.
Vi var helt enkelt redo för en heldag tillsammans hela familjen. (Inte ofta vi har det då 12 åringen sällan är hemma)
 
Det var många som hade tänkt som vi men stranden är stor. Vi valde Gålö Havsbad då det finns mycket parkering och stor plats att kunna sitta precis vi vattnet.
Vi fällde upp våra stolar och gjorde i ordning en liten plätt för oss att hålla till på. Barnen var överlyckliga och solen gassade. Som tur är fläktade det från havet och det var riktigt skönt att sitta där. Jag satt i godan ro och läste min bok, döttrarna slappade och maken satt bredvid mig.
 
 
 
Det blev några dopp i havet och vi kunde verkligen slappna av. Det är riktigt långgrunt och yngsta dotterna kunde leka i vattnet utan att vi behövde vara precis bredvid henne hela tiden. Jag kunde sitta i min stol och se henne gräva och bara vara till freds. Äldsta dottern låg och solade och såklart hittade hon skugga under stolen så att hon kunde spela på mobilen (Ja, ja, hon var med oss i alla fall).
 
Vilken dag vi hade. Lugn och ro, tillsammans. Vi var ganska slitna när vi hade packat i hop våra saker och var på väg till bilen.
 
 
 
Vi spelade minigolf och sen var det dags att åka hem. Yngsta dottern lyckades tappa en av sina tänder och vi hade ett litet blodbad innan vi kunde sätta oss i bilen för att åak hem.
Väl hemma fanns inte mycket ork kvar. Barnen bad om att få gå och lägga sig för att se en film och vi bara sjönk ner i soffan och kollade på några avsnitt av Vänner. Lagom ansträngande.
 
Vilken härlig dag. Så skönt att få vara med familjen och jag är så tacksam över att vi bor när havet och kan njuta av havsbad.
 
När sommaren är som bäst då ska man verkligen njuta.