Skördetid och spännande experiment

September innebär skördetid.
Det mesta i trädgården är brunt men några få är gröna och fina.
En del har fått flytta in och andra hamnar i kylan.
 
I år var jag sen med att så fröer och odla det jag ville ha men det verkar ha fungerat ändå.
Persilja, gräslök, basilika, chili och tomat.
 
Tomaten dömde vi ut tidigt men det var en fin och stor planta.
Övriga har bättre framtidsutsikter.
En del av dem plockades in i dag.
 
 
Gräslöken och persiljan klipptes av och hackades.
Därefter åkte den in i frysen och det ska bli gott att kunna ta fram den under vintern.
 
 
Basilikan planterades om och placerades på den inglasade balkongen.
 
Chiliplantan hade jag inga större förhoppningar om men den har växt och i dag såg jag att den blommar. Ska bli otroligt spännande att se vad det kan bli av den.
Eftersom det är något kallt på nätterna flyttade jag in den till köket där den får stå i fönstret.
Håller tummarna för att få skörda chili på den under hösten.
 
 
 
Sen kommer vi till mitt lilla experiment.
Avokado.
Kärnan har suttit i vatten och nu har det kommit en rot.
Den är planterad men jag är inte säker på att den tar sig.
Den får stå där bakom gardinen och kanske överraskar den mig.
 
 
En härlig dag i solsken med påfyllnad av D- vitamin och örter.
1 Anneli - A'la Foto:

skriven

Har avokadon fått en rot så är det klart den tar sig! Se till att du inte har det för fuktigt bara!

Svar: Tack för tipset :)
Mina

Kommentera här: